Přečtětě si novinky a zajímavosti z logistiky

Sledujte novinky ze života logistické akademie:
  • nové trendy a diskutována témata v logistice

  • připravované aktivity Logistické akademie

  • případové studie

subscription-photo
05. 09. 2017 Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.

Stavba první transkontinentální železnice aneb 23 000 km zajížďka přece není problém

Optikou dnešního člověka jsou některá rozhodnutí, která padala za dávných dob, skoro nepochopitelná. Pokrok si žádal vysoké oběti, ale jeho nutnost byla neoddiskutovatelná. V době Americké občanské války Severu proti Jihu, zlaté horečky a nutnosti spojit americký východ se západem, odstartoval Abraham Lincoln svým posvěcením stavbu první transkontinentální železnice na světě. Psal se rok 1863 a 8. ledna se začalo stavět.

Zajímavé projekty
29. 05. 2017 Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.

[rozhovor pro Economia]: Logistici si rádi hrají

Nedávno odpovídal prezident Logistické akademie, Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog. na otázky šéfredaktora sekce Logistika vydavatelství Economia. Celý rozhovor se točil, jak jinak, než kolem vzdělávání logistických profesionálů i o jejich certifikaci, ve které drží Logistická akademie absolutní prim. Celý rozhovor čtěte také u nás na blogu...

Zajímavé projekty
25. 04. 2017 Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.

Budoucnost (nejen) logistiky podle Amazonu

Vizionářství a progresivita je vlastní nejen logistice, ale každému vědnímu oboru. Jelikož má ale logistika dopad na kvalitu každodenního života každého z nás, jsou pokroky na jejím poli veřejností očekávané a ze stran jejich strůjců někdy velmi odvážné. Protože když se logistického „správné věci ve správný čas na správném místě“ chopí vizionářský, technologický gigant, jako je Amazon, můžeme očekávat velké věci. Co přijde po teprve nastupující logistické „době dronové“? Nebýt analytičky nových technologií v komerční sféře pro CB Insights Zoe Laevitt, možná amazonský patent na vzdušná skladiště prošuměl a zdaleka nezpůsobil takový poprask. Dodnes totiž není úplně jasné, jestli ho americký gigant Amazon.com také zrealizuje. Vezměme to ale popořadě.

Zajímavé projekty
18. 01. 2017 Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.

[zajímavý rozhovor]: Nově vznikající obor při SŠ v Karviné pro mladé logistiky

V tomto článku vám přinášíme zajímavý a exkluzivní rozhovor s paní ředitelkou Ivou Sandriovou. Paní Sandriová šéfuje střední škole v Karviné, co je na tom ale zajímavé je, že právě ona stojí za rozjezdem nového studijního oboru - logistiky.

Zajímavé projekty
02. 06. 2016 Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.

Závěrečné květnové obhajoby ve znamení manažerů logistiky

Blížící se konec akademického roku přinesl pro několik frekventantů Logistické akademie také čas definitivně prokázat své znalosti a zkušenosti v logistice. 20. května proběhly v ostravském sídle Logistické akademie závěrečné obhajoby, které skončily úspěchem, úlevou a radostí na straně obhajujících i lektorů. 

Zajímavé projekty
03. 05. 2016 Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.

Logistics Ride 2016 už vyjela

Od prvního ročníku Logistics Ride uběhlo skoro půl roku, byla to parádní jízda, která nás nastartovala k přípravě na ještě lepší, větší, chutnější a informačně našlapanější Logistics Ride 2016.

Zajímavé projekty